ЗОНИ ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИ КЪМ МУХЪЛ

Мухълът съществува в нашата околна среда дълго преди да открием видимото му присъствие. Въздействието върху здравето  зависи от концентрацията на спори в помещението и алергичното въздействие върху конкретен човек. Потенциалните здравословни проблеми могат да варират от алергични реакции до астма. Според здравните агенции, няма практически способ да елиминираме спорите в закрито помещение. Най-добрия начин е да контролираме влагата. Течовете от тръби и покриви, лоша топлоизолация (термомостове) са най-честите източници за натрупване на влага, кото да доведе до развитие на мухъл.

Влагата по стени и тавани може да бъде открита с чувствителна инфрачервена камера благодарение на различното топлинно излъчване на сухия и влажен материал. Влажните петна имат ясен отпечатък на термографската снимка.

Защо да направим инфрачервен анализ за наличие на влага в помещението?
Да определим и елиминираме източниците на влага и сътветно мухъл
Да се определи обема на влагата скрита в стените и тавана
Да определим нарушенията в стени, гипскартон и изолация
Да използваме точни цветни термични снимки, които да покажем на изпълняващите ремонтни дейности
Да намалим загубите като действаме бързо и категорично при определяне на въздействето на влагата
Да защитим инвестираните средстваПроникване на влага през пода, която
е видима само с инфрачервена камера.Теч от банята на втория етаж на еднофамилна къща в Горна Баня. На термографската снимка в ляво ясно се виждат петната по гипскартона в ъгъла , които са невидими за невъоръжено око (дясно).


На термографската снимка в ляво се вижда влага, която прониква от терасата на новостряща се сграда в кв. Манастирски ливади. Взимането на мерки за спиране на проникването на влагата е критично за инвеститора, за да се предотврати бъдещо компроетиране на настилки и облицовки и развитие на мухъл.

 
 
  ЦЕНИ>> ЗАПИТВАНЕ>>