ТЕРМОГРАФИЯ

Как се прави термограсфко изследване

Термографията е уникален метод за изследване на скрити проблеми в сгради и оборудване. Методът е бърз и заснетите инфрачервени снимки са мощен инструмент за взимане на решения за отстраняване на проблеми.

Анализът на топлинното излъчване на обекти е богат източник на информация за нарушение на цялостта на обектите, овлажняване, прегряване, липса на добър контакт между две повърхности, загуба на топлина и много други дефекти. С помощта на уреди за инфрачервен анализ се извършва ранна диагностика за бъдещи проблеми на сгради, помещения или машини. Чрез термографски анализ се изследва излъчването на обектите в спектралния диапазон 7.5 - 13 µm. Метода е подоходящ за откриване на източници на влага в сградата, местата от където се губи топлина или възможност за късо съединение в електроинсталацията.

Термографските камери записват интензивността на излъчване в инфрачервената област. Това е излъчване, което не се вижда с просто око. Камерата преобразува инфрачервеното излъчване във видими образ и създава снимки. Изображенията са представени в степени на сивото или с различни цветови палитри, което прави по-лесно възприемането на температурната картина. Въпреки че човешкото око може да види радиация от електромагнитния спектър в рамките на 0,4 - 0,7 μm, инфрачервениа спектър варира от 0,9 - 14 μm. Камерите, използвани за на инспекция работят в областта, 8-14 μm.

Фирмата ни е специализирана изцяло върху инспекция на сгради, помещения и оборудване, за съществуващи или потенциални проблеми при експлоатация. Разполагаме с оборудване на водещия производител на уреди за инфрачервен анализ FLIR от САЩ.  В състояние сме да открием разлика от 0,05 грaдуса по Целзий в температурата на изследвания обект.  В резултат на изследването предоставяме богат снимков материал и писмен доклад за състоянието.

Бързо, без разрушаване и на достъпна цена!

 
 
  ЦЕНИ>> ЗАПИТВАНЕ>>